Açıklama
Tek Kollu Çelik Halat Sapan Nedir? Çeşitleri Nelerdir?
Ağır tonajlı yüklerin kaldırılmasında kullanılan tek kollu çelik halat sapanlar, sadece imal edildikleri ebatlara göre değil şekillerine göre de çeşitlilik gösterir. Tek kollu çelik halat sapanlar, bir veya iki ucu kancalı çelik halat sapanlar, iki ucu gözlü pres baskı çelik halat sapanlar, iki ucu örgülü çelik halat sapanlar ve radsanlı çelik halat sapanlar olarak çeşitli şekil ve ebatlarda üretilir.
Tek kollu çelik halat sapan çeşitleri, T.S.E kalibrasyonlu test cihazlarından geçer ve Yük Testi sertifikaları ile birlikte müşterilere verilir. Verilen Yük Testi sertifikasında ve ürün üzerinde bulunan metal etikette sertifika numarası, WLL emniyet çalışma yükü, PL test yükü ve ürün adedi belirtilir. Ayrıca ürün ve sertifikayı ilişkilendirmek adına aynı bilgiler ürün üzerinde asılı olan metal etiketlere de işlenir.
Tek Kollu Çelik Halat Sapan Ne İşe Yarar?
Tek kollu çelik halat sapanların ana kategorisi olan tel halat sapanlar, malzemeleri, cisimleri ve malları daha rahat şekilde kaldırabilmek için tasarlanan ürünlerdir. Yükleri taşımak amaçlı kullanılan çelik halat sapanlar genellikle örgülü göz biçimindedir. Bir iş ekipmanı olan çelik halat sapanların bakım ve kullanımı ihmal edilmemeli, bu kapsamda üretici firma tarafından verilen bilgilere dikkatlice uyulmalıdır.
Tek Kollu Çelik Halat Sapan Alırken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?
Tek kollu çelik halat sapan seçerken, ekipmanı satan firmanın sağladığı bilgiler dikkate alınmalıdır. Tehlikeli veya elverişsiz çevre şartları nedeniyle çelik halat sapanların kullanımdaki sınırlamalar, güvenli kullanım kriterleri, ilk kullanımda alınması gereken tedbirler, bakım ve muayene gibi konular satın alım işlemi tamamlanmadan üretici firma ile konuşmalı gereken hususlardır. Ayrıca çelik halat sapanların sıcaklığa bağlı olan koşullarla ilgili bilgi de üretici tarafından verilmedir. Örneğin, – 40 dereceye kadar olumsuz hava şartlarından etkilenmeyen çelik halat sapanlar bu derecenin altında kullanılacağı zaman üretici firma ile irtibata geçilmelidir.
Çelik halat sapan alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise ürünün sahip olması gereken belgelerdir. Sapanlama işlemine verilen CE belgesi, Avrupa Birliğinin oluşturduğu Avrupa Ekonomi Alanında, ürünlerin serbest dolaşımda olduğunu belirtir. Avrupa standartlarına göre uygun olduğu anlamına gelen bu işaret, ekipmanın asgari güvenlik, sağlık ve çevre koruma konularında denetlendiğini gösterir.
Çelik sapan satın alındıktan sonra uygun şekilde kullanılması ve bakımını zamanında yapılması da oldukça önemlidir. Bu kapsamda ekipman asit buharına veya asit çözeltilerine maruz bırakılmaması gerekir. Ayrıca yüksek sıcaklık faktörleri de çelik halat sapanlar için önemli bir konudur. Çelik halaat sapan yüksek sıcaklığa ve yüksek ısıya sahip olan kimyasallardan uzak tutulmalıdır. Bu etkenlerden birine maruz kalmış çelik halat sapanlar için üretici ile iletişime geçilmelidir.
Tek Kollu Çelik Halat Sapan Kullanım Alanları Nelerdir?
Bir kaldırma aracı olan tek kollu çelik halat sapanlar kaldırma, taşıma ve istifleme gibi iş alanlarında kullanılır. Genellikle inşaat şantiyelerinde tercih edilen çelik halat sapan ve çelik halat sapan aksesuarları taşıma işlerini de oldukça kolaylaştırır.
Tek Kollu Çelik Halat Sapan Fiyatları Ne Kadardır?
Tek kollu çelik halat sapanlar birçok alanda kullanılan bir materyaldir. Kullanım alanlarının çeşitli olması çelik halat sapanların da çeşitlenmesinde büyük rol oynar. Tek kollu çelik halat sapanların fiyatları boyutlarına ve şekillerine göre belirlenir. Aynı zamanda marka seçimine göre de çelik halat sapanların fiyatları değişebilir. Ağır yüklerin daha kolay ve güvenli taşınmasını sağlayan çelik halat ve ekipmanları ile ilgili detaylı bilgi için Ecom Teknik ile iletişime geçebilirsiniz.